söndag 11 juli 2010

Ännu en vecka i det härliga Cali!

Måndag 5/7
Måndagen tillägnades stora delar av dagen åt shopping. Vi började med frukost på hotellet bestående av en frukttallrik med keso. Sedan åkte vi sightseeing runt staden och fick sett och åkt över den kända Golden Gate Bridge, som då var omringad av dimma. Det gav en rätt häftig effekt faktiskt. Vi fick även sett The State House, Fisherman's Warf, China Town, Golden Gate Park med The Japanese Tea Garden och mycket annat. Tyvärr var Alcatraz turerna fullbokade så vi fick nöja oss med att beskåda fängelset på håll.

När vi var klara unnade vi oss varsin cheesecake på det välkända Cheesecake Factory som låg på åttonde våningen i samma byggnad som Macy's, med utsikt över Union Square.

Med hotellet centralt beläget i Union Sqaure, hade vi nära till alla kända shoppingmåsten; Macy's, Levi's, A&F, GAP, Hollister, (H&M) och många många fler. Efter sightseeingen blev det därför en hel del shopping. Först kom Björn och sa att han hade köpt tre par jeans på Levi's. Inte kunde pappa vara sämre. Även han tog sig ett besök i butiken och kom ut med tre jeans i kassen.

På kvällen blev det middag på Scala's på Powell St. Där träffade vi på en svenskättling som pratade med oss på svenska med en skånsk-amerikansk brytning.

Tisdag 6/7
Tidigt tisdag morgon tog vi bilen innan frukost över Golden Gate bron mot Sausalito där vi återigen lyckades med en nyttigare variant av frukost med frukt, ägg och bagels. Ingegerd tog en smarrig croisaint med ägg och skinka på.

Vidare tog vi oss sedan mot Muir Woods National Monument där vi fick se de jättelika och berömda Redwood träden. Det var riktigt fascinerande att se. En del av träden var 3000 år gamla, helt galet!

Eftersom man aldrig kan få nog av shopping åkte vi sedan vidare genom Sonoma och Napa (båda två stora vinproducerande städer), där vi sedan stannade på ett Outlet för att förhoppningsvis finna några fynd. Nu var det mammas och Ingegerds tur att fynds jeans på Levi's. Själv köpte jag bara en balsamspray, något som nog förvånade fler än mig. It was just not my cup of tea, you know!

Sista kvällen i San Francisco åt vi på CCF, denna gången var det mat som gällde. Efter måltiden promenerade vi genom China Town för att sedan krypa till sängs, för dagen därpå väntade en tidig avresa mot Fresno/Kingsburg för att träffa våra långväga släktingar. Spännande!

Onsdag 7/7
Efter en låååång sträcka i bilen fick vi äntligen tillfälle för frukost på ett ställe i Tracy som vi passerade. När vi efter ca 40 mil var framme i Kingsbury, fick vi syn på två äldre filurer utanför McDonald's där vi hade stämt träff med Warren och Nita. Och visst var det dem! De tog oss med till en mexikansk restaurang där vi fick träffa Bill och Rose (kusin till Warren). Alla var väldigt trevliga. Och Ross, en av kusinerna till Warren, var en väldigt roligt och skämtsam prick. Sedan bjöds vi med till en annan kusin där det skulle bjudas på efterrätt. Där fick vi träffa tre andra kusiner plus respektive och ett barnbarn. Det bjöds på bär och aprikospaj, hemmagjord glass och lemonad. Det var en trevlig tillställning. Alla fick dela med sig av sin livshistoria. Frun i huset var en fantastisk konstnär och hade flera inramade målningar. Innan det var dags att bege sig fick vi med oss några påsar med torkad frukt som de själva hade soltorkat vid poolen.

Efter kalaset åkte vi sedan med Warren och Nita en sväng för att få se deras hem. Det var ett mysigt litet hus på landet som var omringat av vinrankor. Från Warren och Nita fick vi med oss varsin påse med färska mandlar. Det var häftigt att få komma till ett ställe där saker som vi köper dagligen, faktiskt går att odla och tillverka på egen hand. Till skillnad från kalla San Francisco var det riktigt hett i Kingsburg. När vi åkte igenom byn såg vi blågula flaggor och skyltar där det stod "Välkommen" på. Då kände man sig hemma.

Vi tackade Warren och Nita för deras gästvänlighet och åkte sedan tillbaka mot Fresno och checkade in på hotellet. När vi hade flyttat in alla väskor från bilen tog vi oss ett dopp i poolen, det var otroligt skönt att få slappa lite efter en sådan fullspäckad dag. Det tyckte vi nog allihop. Vi somnade till i solen och när vi sedan vaknade till höll solen på att gå ned och det började bli lite kyligt. Vi drog oss in på våra rum för att få en god natts sömn.


Torsdag 8/7

Resan till Las Vegas tog ca 6 timmar, vilket kan kännas långt i vanliga fall, men med de många fantastiska landskapsvyer i kontrast till varandra och med go musik ljudande i högtalarna kändes resan inte fullt så lång.

Vid 4-tiden var vi framme i Las Vegas - spelarnas paradis! Jag och mamma tog oss ett dopp i poolen; poolområdet var gigantiskt med konstgräs och två pooler och utsikt över "Eiffeltornet". Planet Hollywood hette vårt hotell och i vårt rum hängde tavlor på Sylvester Stallone och ett linne och ett par skor som han använt vid inspelning av Rambo. Det fanns en mängd olika våningar. På ett plan var det fullt av spelautomater och Black Jack bord. På våningen över fanns det ett spa och på en annan våning ett Kapell. Nog har man hört om Las Vegas bröllop men det kändes sjukt att verkligen få det bekräftat.

Vi tog oss en tur i kvällshettan och besökte det berömda Caesars Palace. Därinne hade man byggt en "inomhusstad" - en avbild av Rom där man bland annat kunde se Fontana Di Trevi. Taket med dess blåmålade himmel fick en nästan till att tro att man faktiskt befann sig i Italien.

Efter besöket i "Rom" promenerade vi vidare till Venedig - även det uppbyggt på samma sätt. Där fanns gondoler som man kunde ta sig en tur i om man ville och inomhus hade de byggt upp ännu en inomhusstad.

När man gick på gatorna stod det flertalet Mexikaner och delade ut visitkort med halvnakna tjejer på där det stod att man kunde ringa ett nummer för att få träffa dessa. För att få vår uppmärksamhet slog de visitkorten mot sina händer. Ljudet blev efter ett tag ganska irriterande.

Vi åt på en mysig italiensk restaurang i "Venedig" och ännu en gång kändes Italien inte särskilt långt borta. På vägen hem genom hotellets Casino dansade tjejerna runt pålar och killarna gamblade - stereotypen av Vegas visade sig verkligen.

Fredag 9/7

I Vegas hettan tog vi en lugn förmiddag i solen vid poolen. Skönt att få koppla av lite efter den långa bilresan. På eftermiddagen gjorde vi oss i ordning och traskade mot "New York" och frihetsgudinnan. Vi åt på Hard Rock Café och hade fantastisk utsikt över ett upplyst Vegas. Hela tiden passerade reklamlastbilar med texter som: "Hot Babes Who Are Happy To Meet You" and so on. Las Vegas i ett nötskal? Det verkar så!

Efter en god hamburgare gick vi till Bellagio Hotell där vattenspelen började klockan nio. Det var verkligen häftigt att se tillsammans med den välsynkade musiken.

Lördag 10/7

Vid niotiden lämnade vi det spektakulära, levande Vegas för att färdas söder ut mot Grand Canyon. Under resans gång passerade vi den berömda Hover Dam, med vackert turkostvatten i kontrast mot de höga ljusa bergväggarna runt omkring. Det tog oss ungefär 4 timmar att ta oss från Las Vegas till Grand Canyon och efter att ha landat på vårt hotell - Red Feather Lodge - bestämde vi oss för att ta en tur till Grand Canyon som låg bara 15 minuters bilresa bort. Det var något av det mäktigaste jag sett. Och fastän det inte var klar himmel, var det fantastiskt att se solnedgången över den massiva dalen.

Inga kommentarer: